5 tips til at få det maksimale ud af din træning

Skrevet af AL Studio

21. september 2020

Her får du 5 tips til at få det maksimale ud af din træning.

De fleste overser nr. 3!

#1 planlæg din træning

Kender du det der med, at du gerne vil træne 2-3 gange om ugen, men ikke liiiige får sat dine træninger i kalenderen? 

Jeg anbefaler derfor altid mine klienter, at de én gang om ugen, beslutter hvilke dage og tidspunkter, de vil træne i den kommende uge. Og det er faktisk ikke kun HVORNÅR, du skal træne, men også HVAD, du skal træne, som du gør klogt i at planlægge. Ellers ender du sandsynligvis med at træne lystbetonet, hvilket sjældent er særligt effektivt – og dermed ikke bidrager til at få det maksimale ud af din træning.

#2 Træn hele kroppen

Apropos #1 … det er bestemt ikke alle øvelser, vi knuselsker (lunges, I’m looking at you!). Tro mig, jeg kender det! Ikke desto mindre er det altså bare enormt vigtigt, at du er opmærksom på dét, der hedder muskelbalance.

Din krop består af 639 muskler, som i daglig tale inddeles i tre kategorier: ben (forlår og baglår), arme (bryst og ryg) samt core (lænd og mave). Hvis din krop skal være i balance, er det afgørende, at du træner alle tre muskelkategorier. Eksempelvis er meget stærke ben og en helt svag core ikke ideelt, da du før eller siden vil pådrage dig en skade i en tung squat, som din ryg ikke kunne holde til.

#øg dine kilo og track din fremgang

Du er nødt til at træne de samme øvelser minimum én gang om ugen over en periode på fire uger, for at din krop forstår, hvad du vil have, den skal blive god til. Og samtidig skal du løbende stige nok i kilo til, at din krop føler sig udfordret og aktiverer behovet for at forbedre sig – og dermed øger din muskelstyrke.

Måske synes du, det virker omstændigt at skulle notere antallet af gentagelser og kilo ved de forskellige øvelser. Sandheden er bare, at vi sjældent kan huske det fra gang til gang – og uden tracking mister du muligheden for at se din fremgang over tid, hvilket kan være en stor motivationsfaktor for at få det maksimale ud af din træning.

#4 Husk dine hviledage

Jeg kan sagtens relatere til, at det kan være svært at holde hviledag, når du bare rigtigt gerne vil rykke dig. Men faktum er, at du rykker dig mindre af ikke at holde hviledage – og det er vigtigt at have in mente, når du arbejder på at få det maksimale ud af din træning. 

Det skyldes, at din krop ikke får tid til at restituere og dermed ikke når at høste resultaterne af dit hårde arbejde. Hvis du nedprioriterer hviledagene, får du store overrivninger i muskelfibrene, som din krop ikke kan nå at reparere – og din skadesrisiko blive derfor markant højere.

#5 mål dine resultater

Det er forskelligt fra person til person, hvad man gerne vil opnå med sin træning. Nogle vil gerne blive mega badass til at løfte tungt, andre vil gerne kunne løbe 5 km på under 30 minutter og andre igen vil gerne ned i vægt. Alle mål er lige gode som motivationsfaktor til at få det maksimale ud af din træning.

Uanset hvad DIT mål er, er det enormt vigtigt for din motivation, at du løbende måler dine resultater. Hvis målet eksempelvis er vægttab, vil det være en super god idé at tage dine mål på fx hoften, maven, brystet og armene. Når du måler igen efter noget tid, vil du med stor sandsynlighed opleve, at der er røget nogle centimeter – YES! – også selvom tallet på vægten måske ikke har flyttet sig så meget. Du kan også tage et billede af dig selv i undertøj. Jeg lover dig, at du kan se forskel – og at du vil være endnu mere motiveret til at få det maksimale ud af din træning fremadrettet!

Synes du, det virker helt uoverskueligt?

Så tilbyder vi i AL Studio en række forløb for kvinder, der gerne vil have en stærk og sund krop. Vi har et fantastisk motiverende fællesskab, hvor vi sveder og griner sammen flere gange om ugen – og der er også plads til dig!

Få mit effektive hjemmetræningsprogram
direkte i din indbakke

Gør som 9500 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev.
Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter og hjælper dig med at få det maksimale ud af din træning.

følg mig

Hvis du har lyst til at følge mig bag skærmen,
deler jeg ud af mit liv, træning og kost på Instagram og Facebook.

 

Relaterede blogindlæg

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...

Fullbody- eller splitprogram?

Fullbody- eller splitprogram?

Hvis du vil have noget ud af din træning, er det vigtigt at du træner regelmæssigt, og at du sørger for at få trænet hele kroppen. Det kan du gøre ved at træne efter et fullbody- eller splitprogram, som begge sikrer at hele din krop får trænet. Men hvad betyder det...


Bedømmelser

AL Studio

Customer Reviews

Kristine Svendsen 29/12/18

Bedste træningsoplevelse ever<3 Har nu afsluttet mit 4 forløb hos Anna og det har endnu engang været en forrygende oplevelse; arragegementet fra træner og holdkammerater er helt i top og jeg har aldrig været i bedre form. Giver mine varmeste anbefalinger... men pas på, det er stærkt vanedannende;)

Christina Godsk 12/03/20

Google
Jeg er vild med at træne hos dygtige Anna, Esther & Co. i AL Studio! Efter sommerferien starter jeg på mit tredje 5. mdr.-forløb - og det er det bedste, jeg længe har gjort for mig selv! Der er altid den skønneste stemning i studiet, godt sammenhold og fede træninger, der udfordrer og giver sved på panden! Det er alle pengene værd!

Lise Østergaard 05/11/18

Facebook
Jeg har haft stor glæde af at have Anna og Esther som trænere på et bootcamp-hold hos AL Studio! Efter at være startet på forløb i august 2018 har jeg ENDELIG fundet motivationen og modet til at se en større vægttabsrejse/livsstilsændring i øjnene - især efter at have været til Annas fantastiske kostvejledningsforedrag, som følger med i bootcamp-pakken. Når holdene er så små, som de er, bliver det også hurtigt til en fornøjelse fremfor en sur pligt at komme afsted, for ALLE hepper alle, og stemningen er rar og støttende HVER GANG. Jo, træningen er hård (og mega fed!!!), men det hjælper virkelig at træne sammen med nogle totalt søde og seje damer, der alle har samme mål: at blive sundere og gøre noget godt for sig selv � 3 måneder af et 5 måneders forløb er gået, og vægten siger nu -9,4 kg!

Anne Lejbach Jørgesen 28/11/18

Facebook
3 Bootcamps i træk taler sit tydelige sprog - jeg har været MEGET tilfreds med forløbet hos Anna! Både Anna og Esther formår at formidle og undervise med smittende begejstring og teknisk know-how, som gør at man bliver nysgerrig, tryg og “tørstig” efter mere. AL studio er indbegrebet af professionel og detaljeorienteret vejledning, hvor Anna og Esther presser én til grænsen, så man yder det ekstra. Gang på gang er jeg gået fra et træningspas, og har gennemført en øvelse enten hurtigere, eller med tungere vægt, end jeg nogensinde selv ville have præsterer i et ordinært træningscenter. Efter et større vægttab har jeg ved Anna fået en af de største gaver: en genfunden glæde ved træning! Anna har været en fantastisk sparringspartner på flere planer - med en forståelse for et levet liv har vi sammen fundet løsninger, der giver mening i min hverdag, hvilket er én af Annas (mange!) kvaliteter. De varmeste anbefalinger herfra !

Nina Hejlskov 01/12/17

Facebook
Jeg har været på Annas 10 ugers BootCamp forløb i efteråret 17 og været SÅ glad for det. Jeg kunne virkelig mærke en forskel i min krop efter de 10 uger, ikke flere små skavanker hist og her, så kan varmt anbefale AL Studio og Anna. Det er et dejligt sted at komme, Anna er en meget kompetent underviser og der er plads til alle i AL Studio.

Stine Aamose 02/05/19

Google
Byens bedste træningssted - uden tvivl! Udover et vægttab på 10 kg har jeg genfundet glæden ved træning og mødt en masse fantastiske kvinder på holdet. Anna og Esther er super dygtige og ved, hvornår der skal opmuntres, presses og roses. Jeg har trænet i AL studio i et år og kunne nemt tage et år mere i studiet.

Gitte Jæger 10/05/19

Google
Siden januar 2019 har jeg tabt mig +10 kg, er blevet en gladere og stærkere udgave af mig selv og har genfundet glæden ved fysisk træning. Jeg fandt AL Studio via Instagram og ved nu, at alle de succeshistorier om glade klienter, jeg læste der, IKKE er en tilfældighed. Anna Lisths filosofi er enkel, men stærk: ingen quick-fixes via smarte slankekure eller et forbudshelvede her, det handler nemlig om det lange, seje træk! Fokus på ændrede kostvaner og øget fysisk aktivitet betyder færre kalorier ind og flere ud, og så kommer resultaterne stille og roligt. Anna står i spidsen for et hold af kompetente og dedikerede trænere, som altid sørger for udfordrende sessioner i studiet, hvor stemningen er lige så høj som luftfugtigheden, mens vi knokler med dagens øvelser. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb i AL Studio, men pas på: det er stærkt vanedannende!

Karen H 13/05/2020

Trustpilot
ET FANTASTISK STUDIE DER GØR GLAD I LÅGET Jeg er tilmeldt bootcamp m. Esther som træner, og jeg kan ikke se en hverdag uden! Studiet er et fantastisk sted at være, med en virkelig god atmosfære. Der er plads til at grine og have det sjovt. Man får utrolig meget ud af træningen, instrueret af vildt dygtige trænere der giver plads til alle, ser alle og høre på alle! Selvom man ikke har trænet en dag i sit liv kan man sagtens være med! Det er noget man virkelig gerne vil afsted til, og savner når man ikke er afsted. Jeg vil anbefale AL studio til alle, og gør det allerede! Man behøves ikke tøve, bare meld dig til og kom afsted og oplev holdånden, og bagefter har du det SÅ fedt med dig selv!

Mie Nielsen 15/02/20

Trustpilot
AL Studio har hjulpet mig med at finde træningsglæden AL Studio har et trygt træningsmiljø, hvor trænerne støtter og udfordrer den enkelte på eget niveau. De faste små hold giver et godt sammenhold, hvor man støtter og motiverer hinanden. Jeg vil især anbefale Esther som træner.

Maria Humlebæk Liland 16/02/2020

Trustpilot
Super dejligt sted at træne. Altid god stemning og man kommer derfra med en følelse af at man har gjort noget godt for sig selv.