5 tips til at få det maksimale ud af din træning

Skrevet af AL Studio

21. september 2020

Her får du 5 tips til at få det maksimale ud af din træning.

De fleste overser nr. 3!

#1 planlæg din træning

Kender du det der med, at du gerne vil træne 2-3 gange om ugen, men ikke liiiige får sat dine træninger i kalenderen? 

Jeg anbefaler derfor altid mine klienter, at de én gang om ugen, beslutter hvilke dage og tidspunkter, de vil træne i den kommende uge. Og det er faktisk ikke kun HVORNÅR, du skal træne, men også HVAD, du skal træne, som du gør klogt i at planlægge. Ellers ender du sandsynligvis med at træne lystbetonet, hvilket sjældent er særligt effektivt – og dermed ikke bidrager til at få det maksimale ud af din træning.

#2 Træn hele kroppen

Apropos #1 … det er bestemt ikke alle øvelser, vi knuselsker (lunges, I’m looking at you!). Tro mig, jeg kender det! Ikke desto mindre er det altså bare enormt vigtigt, at du er opmærksom på dét, der hedder muskelbalance.

Din krop består af 639 muskler, som i daglig tale inddeles i tre kategorier: ben (forlår og baglår), arme (bryst og ryg) samt core (lænd og mave). Hvis din krop skal være i balance, er det afgørende, at du træner alle tre muskelkategorier. Eksempelvis er meget stærke ben og en helt svag core ikke ideelt, da du før eller siden vil pådrage dig en skade i en tung squat, som din ryg ikke kunne holde til.

#øg dine kilo og track din fremgang

Du er nødt til at træne de samme øvelser minimum én gang om ugen over en periode på fire uger, for at din krop forstår, hvad du vil have, den skal blive god til. Og samtidig skal du løbende stige nok i kilo til, at din krop føler sig udfordret og aktiverer behovet for at forbedre sig – og dermed øger din muskelstyrke.

Måske synes du, det virker omstændigt at skulle notere antallet af gentagelser og kilo ved de forskellige øvelser. Sandheden er bare, at vi sjældent kan huske det fra gang til gang – og uden tracking mister du muligheden for at se din fremgang over tid, hvilket kan være en stor motivationsfaktor for at få det maksimale ud af din træning.

#4 Husk dine hviledage

Jeg kan sagtens relatere til, at det kan være svært at holde hviledag, når du bare rigtigt gerne vil rykke dig. Men faktum er, at du rykker dig mindre af ikke at holde hviledage – og det er vigtigt at have in mente, når du arbejder på at få det maksimale ud af din træning. 

Det skyldes, at din krop ikke får tid til at restituere og dermed ikke når at høste resultaterne af dit hårde arbejde. Hvis du nedprioriterer hviledagene, får du store overrivninger i muskelfibrene, som din krop ikke kan nå at reparere – og din skadesrisiko blive derfor markant højere.

#5 mål dine resultater

Det er forskelligt fra person til person, hvad man gerne vil opnå med sin træning. Nogle vil gerne blive mega badass til at løfte tungt, andre vil gerne kunne løbe 5 km på under 30 minutter og andre igen vil gerne ned i vægt. Alle mål er lige gode som motivationsfaktor til at få det maksimale ud af din træning.

Uanset hvad DIT mål er, er det enormt vigtigt for din motivation, at du løbende måler dine resultater. Hvis målet eksempelvis er vægttab, vil det være en super god idé at tage dine mål på fx hoften, maven, brystet og armene. Når du måler igen efter noget tid, vil du med stor sandsynlighed opleve, at der er røget nogle centimeter – YES! – også selvom tallet på vægten måske ikke har flyttet sig så meget. Du kan også tage et billede af dig selv i undertøj. Jeg lover dig, at du kan se forskel – og at du vil være endnu mere motiveret til at få det maksimale ud af din træning fremadrettet!

Synes du, det virker helt uoverskueligt?

Så tilbyder vi i AL Studio en række forløb for kvinder, der gerne vil have en stærk og sund krop. Vi har et fantastisk motiverende fællesskab, hvor vi sveder og griner sammen flere gange om ugen – og der er også plads til dig!

Få mit effektive hjemmetræningsprogram
direkte i din indbakke

Gør som 9500 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev.
Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter og hjælper dig med at få det maksimale ud af din træning.

følg mig

Hvis du har lyst til at følge mig bag skærmen,
deler jeg ud af mit liv, træning og kost på Instagram og Facebook.

 

Relaterede blogindlæg

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...

Fullbody- eller splitprogram?

Fullbody- eller splitprogram?

Hvis du vil have noget ud af din træning, er det vigtigt at du træner regelmæssigt, og at du sørger for at få trænet hele kroppen. Det kan du gøre ved at træne efter et fullbody- eller splitprogram, som begge sikrer at hele din krop får trænet. Men hvad betyder det...