Armbøjninger der giver flotte og stramme arme.

Skrevet af Anna Listh

16. april 2020

Armbøjninger er en helt fantastisk øvelse når det handler om at få stærke og flotte arme. Og der er mange grunde til at jeg kalder den fantastisk:

  • Den kan laves hvor som helst
  • Den kræver ikke noget udstyr
  • Den kan nemt skaleres op og ned i sværhedsgrad, så den passer til dit niveau
  • Og vigtigst af alt, så er den hamrende effektiv!

Du kender helt sikkert armbøjninger, men måske er du vant til at kalde dem  armstræk, strækkere eller måske noget helt tredje. 

Armbøjninger kan være en svær øvelse at lærer at mestre. Personligt var jeg nød til at fokusere 100% på den øvelse i nogle måneder før jeg knækkede koden og faktisk blev god til at lave dem. De erfaringer jeg fik i den periode,  er den viden jeg gerne vil dele med dig, så du også kan blive god til armbøjninger.

Hvad gør armbøjninger?

Armbøjninger træner både dine brystmuskler, dine skuldre, dine arme og din mave! Du kan nok især mærke øvelsen i armene, men faktisk er armbøjninger gode for hele din krop, fordi dine ryg- og mavemuskler arbejder hårdt for at holde din krop stabil.

Armbøjninger giver bl.a flotte og stramme sommerarme som du godt tør vise frem i en kortærmet bluse.

Hvordan laver jeg armbøjninger?

Armbøjninger er især hårde når du lige er begyndt at træne! Løsningen er dog ikke at springe armbøjninger over, men i stedet tilpasse den til det niveau, du er på.

Jeg har lavet denne lille videoguide, som viser fire forskellige skaleringer, som stiger i sværhedsgrad. Find den skalering, der passer bedst til dit nuværende niveau, og træn den indtil du er stærk nok til at gå et niveau op.

Niveau 1: Armbøjninger på knæ med pause i bunden. Sørg for at spænde i coren og hold kroppen ret. Hold pause et eller to sekunder i bunden, så du har kræfter til at presse dig selv op.

Niveau 2: Armbøjninger på knæ uden pause. Sørg for at holde hele kroppen ret og kom helt ned.

Niveau 3: Armbøjninger på tæer med pause. Jeg holder pause i bunden for at have kræfter nok til at presse mig selv op igen. Undgå at sætte knæene i på vej op og hold en rank ryg.

Niveau 4: Armbøjninger på tæer uden pause. Sørg for at spænde i mave og balder og undgå at lade underkroppen falde helt ned til gulvet.

 

Tilpas til dit niveau

Ud over at øge niveauet på de enkelte armbøjninger kan du også øge sværhedsgraden ved at lave flere gentagelser. Måske starter du med at kunne lave tre armbøjninger på niveau 1, og lige så stille træner du dig op til at kunne lave fem, ti eller endnu flere.

Du kan også øge din time under tension – det er hårdt, men det giver til gengæld også super gode resultater!

Husk også at klappe dig selv på skulderen når du bliver stærkere. For det er vigtigt at rose din fremgang og holde din motivation ved lige!

 

Kom på sommercamp og lad os træne armbøjninger sammen!

Hvis du godt kunne tænke dig at komme rigtig godt i gang og give den fuld gas med din træning hen over sommeren, så vil du nok synes om vores Sommercamp.

Kort fortalt er det et sjovt og effektivt forløb, hvor du får trænet en masse under kyndig vejledning fra AL Studios dygtige trænere. Læs mere og book din plads på Sommercamp her.

Jeg glæder mig allerede til at lave armbøjninger sammen med dig! 🙂

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...


Bedømmelser

AL Studio

Customer Reviews

Kristine Svendsen 29/12/18

Bedste træningsoplevelse ever<3 Har nu afsluttet mit 4 forløb hos Anna og det har endnu engang været en forrygende oplevelse; arragegementet fra træner og holdkammerater er helt i top og jeg har aldrig været i bedre form. Giver mine varmeste anbefalinger... men pas på, det er stærkt vanedannende;)

Christina Godsk 12/03/20

Google
Jeg er vild med at træne hos dygtige Anna, Esther & Co. i AL Studio! Efter sommerferien starter jeg på mit tredje 5. mdr.-forløb - og det er det bedste, jeg længe har gjort for mig selv! Der er altid den skønneste stemning i studiet, godt sammenhold og fede træninger, der udfordrer og giver sved på panden! Det er alle pengene værd!

Lise Østergaard 05/11/18

Facebook
Jeg har haft stor glæde af at have Anna og Esther som trænere på et bootcamp-hold hos AL Studio! Efter at være startet på forløb i august 2018 har jeg ENDELIG fundet motivationen og modet til at se en større vægttabsrejse/livsstilsændring i øjnene - især efter at have været til Annas fantastiske kostvejledningsforedrag, som følger med i bootcamp-pakken. Når holdene er så små, som de er, bliver det også hurtigt til en fornøjelse fremfor en sur pligt at komme afsted, for ALLE hepper alle, og stemningen er rar og støttende HVER GANG. Jo, træningen er hård (og mega fed!!!), men det hjælper virkelig at træne sammen med nogle totalt søde og seje damer, der alle har samme mål: at blive sundere og gøre noget godt for sig selv � 3 måneder af et 5 måneders forløb er gået, og vægten siger nu -9,4 kg!

Anne Lejbach Jørgesen 28/11/18

Facebook
3 Bootcamps i træk taler sit tydelige sprog - jeg har været MEGET tilfreds med forløbet hos Anna! Både Anna og Esther formår at formidle og undervise med smittende begejstring og teknisk know-how, som gør at man bliver nysgerrig, tryg og “tørstig” efter mere. AL studio er indbegrebet af professionel og detaljeorienteret vejledning, hvor Anna og Esther presser én til grænsen, så man yder det ekstra. Gang på gang er jeg gået fra et træningspas, og har gennemført en øvelse enten hurtigere, eller med tungere vægt, end jeg nogensinde selv ville have præsterer i et ordinært træningscenter. Efter et større vægttab har jeg ved Anna fået en af de største gaver: en genfunden glæde ved træning! Anna har været en fantastisk sparringspartner på flere planer - med en forståelse for et levet liv har vi sammen fundet løsninger, der giver mening i min hverdag, hvilket er én af Annas (mange!) kvaliteter. De varmeste anbefalinger herfra !

Nina Hejlskov 01/12/17

Facebook
Jeg har været på Annas 10 ugers BootCamp forløb i efteråret 17 og været SÅ glad for det. Jeg kunne virkelig mærke en forskel i min krop efter de 10 uger, ikke flere små skavanker hist og her, så kan varmt anbefale AL Studio og Anna. Det er et dejligt sted at komme, Anna er en meget kompetent underviser og der er plads til alle i AL Studio.

Stine Aamose 02/05/19

Google
Byens bedste træningssted - uden tvivl! Udover et vægttab på 10 kg har jeg genfundet glæden ved træning og mødt en masse fantastiske kvinder på holdet. Anna og Esther er super dygtige og ved, hvornår der skal opmuntres, presses og roses. Jeg har trænet i AL studio i et år og kunne nemt tage et år mere i studiet.

Gitte Jæger 10/05/19

Google
Siden januar 2019 har jeg tabt mig +10 kg, er blevet en gladere og stærkere udgave af mig selv og har genfundet glæden ved fysisk træning. Jeg fandt AL Studio via Instagram og ved nu, at alle de succeshistorier om glade klienter, jeg læste der, IKKE er en tilfældighed. Anna Lisths filosofi er enkel, men stærk: ingen quick-fixes via smarte slankekure eller et forbudshelvede her, det handler nemlig om det lange, seje træk! Fokus på ændrede kostvaner og øget fysisk aktivitet betyder færre kalorier ind og flere ud, og så kommer resultaterne stille og roligt. Anna står i spidsen for et hold af kompetente og dedikerede trænere, som altid sørger for udfordrende sessioner i studiet, hvor stemningen er lige så høj som luftfugtigheden, mens vi knokler med dagens øvelser. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb i AL Studio, men pas på: det er stærkt vanedannende!

Karen H 13/05/2020

Trustpilot
ET FANTASTISK STUDIE DER GØR GLAD I LÅGET Jeg er tilmeldt bootcamp m. Esther som træner, og jeg kan ikke se en hverdag uden! Studiet er et fantastisk sted at være, med en virkelig god atmosfære. Der er plads til at grine og have det sjovt. Man får utrolig meget ud af træningen, instrueret af vildt dygtige trænere der giver plads til alle, ser alle og høre på alle! Selvom man ikke har trænet en dag i sit liv kan man sagtens være med! Det er noget man virkelig gerne vil afsted til, og savner når man ikke er afsted. Jeg vil anbefale AL studio til alle, og gør det allerede! Man behøves ikke tøve, bare meld dig til og kom afsted og oplev holdånden, og bagefter har du det SÅ fedt med dig selv!

Mie Nielsen 15/02/20

Trustpilot
AL Studio har hjulpet mig med at finde træningsglæden AL Studio har et trygt træningsmiljø, hvor trænerne støtter og udfordrer den enkelte på eget niveau. De faste små hold giver et godt sammenhold, hvor man støtter og motiverer hinanden. Jeg vil især anbefale Esther som træner.

Maria Humlebæk Liland 16/02/2020

Trustpilot
Super dejligt sted at træne. Altid god stemning og man kommer derfra med en følelse af at man har gjort noget godt for sig selv.