Armbøjninger der giver flotte og stramme arme.

Skrevet af Anna Listh

16. april 2020

Armbøjninger er en helt fantastisk øvelse når det handler om at få stærke og flotte arme. Og der er mange grunde til at jeg kalder den fantastisk:

  • Den kan laves hvor som helst
  • Den kræver ikke noget udstyr
  • Den kan nemt skaleres op og ned i sværhedsgrad, så den passer til dit niveau
  • Og vigtigst af alt, så er den hamrende effektiv!

Du kender helt sikkert armbøjninger, men måske er du vant til at kalde dem  armstræk, strækkere eller måske noget helt tredje. 

Armbøjninger kan være en svær øvelse at lærer at mestre. Personligt var jeg nød til at fokusere 100% på den øvelse i nogle måneder før jeg knækkede koden og faktisk blev god til at lave dem. De erfaringer jeg fik i den periode,  er den viden jeg gerne vil dele med dig, så du også kan blive god til armbøjninger.

Hvad gør armbøjninger?

Armbøjninger træner både dine brystmuskler, dine skuldre, dine arme og din mave! Du kan nok især mærke øvelsen i armene, men faktisk er armbøjninger gode for hele din krop, fordi dine ryg- og mavemuskler arbejder hårdt for at holde din krop stabil.

Armbøjninger giver bl.a flotte og stramme sommerarme som du godt tør vise frem i en kortærmet bluse.

Hvordan laver jeg armbøjninger?

Armbøjninger er især hårde når du lige er begyndt at træne! Løsningen er dog ikke at springe armbøjninger over, men i stedet tilpasse den til det niveau, du er på.

Jeg har lavet denne lille videoguide, som viser fire forskellige skaleringer, som stiger i sværhedsgrad. Find den skalering, der passer bedst til dit nuværende niveau, og træn den indtil du er stærk nok til at gå et niveau op.

Niveau 1: Armbøjninger på knæ med pause i bunden. Sørg for at spænde i coren og hold kroppen ret. Hold pause et eller to sekunder i bunden, så du har kræfter til at presse dig selv op.

Niveau 2: Armbøjninger på knæ uden pause. Sørg for at holde hele kroppen ret og kom helt ned.

Niveau 3: Armbøjninger på tæer med pause. Jeg holder pause i bunden for at have kræfter nok til at presse mig selv op igen. Undgå at sætte knæene i på vej op og hold en rank ryg.

Niveau 4: Armbøjninger på tæer uden pause. Sørg for at spænde i mave og balder og undgå at lade underkroppen falde helt ned til gulvet.

 

Tilpas til dit niveau

Ud over at øge niveauet på de enkelte armbøjninger kan du også øge sværhedsgraden ved at lave flere gentagelser. Måske starter du med at kunne lave tre armbøjninger på niveau 1, og lige så stille træner du dig op til at kunne lave fem, ti eller endnu flere.

Du kan også øge din time under tension – det er hårdt, men det giver til gengæld også super gode resultater!

Husk også at klappe dig selv på skulderen når du bliver stærkere. For det er vigtigt at rose din fremgang og holde din motivation ved lige!

 

Kom på sommercamp og lad os træne armbøjninger sammen!

Hvis du godt kunne tænke dig at komme rigtig godt i gang og give den fuld gas med din træning hen over sommeren, så vil du nok synes om vores Sommercamp.

Kort fortalt er det et sjovt og effektivt forløb, hvor du får trænet en masse under kyndig vejledning fra AL Studios dygtige trænere. Læs mere og book din plads på Sommercamp her.

Jeg glæder mig allerede til at lave armbøjninger sammen med dig! 🙂

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...