Hjemmetræning: fem tips til at komme i gang

Skrevet af Anna Listh

26. marts 2020

Har du prøvet på at komme i form med hjemmetræning, og er det bare aldrig rigtigt gået som det skulle? Måske har du ikke kunnet finde motivationen til at få trænet, måske kom der hele tiden noget i vejen, og måske kom der bare aldrig resultater.

Det tror jeg der er mange, der kan nikke genkendende til. Men sådan behøver det slet ikke være! Her har jeg samlet fem gode råd til at komme i gang med hjemmetræning, så det både er sjovt og effektivt.

 

Råd #1: Find Den rigtige måde at træne på

Der findes et hav af muligheder for at få motion, men det er vigtigt at mærke efter, hvad DU synes er sjovt.

For hvis din hjemmetræning bare bliver en sur pligt, forsvinder motivationen hurtigt, og så bliver det først rigtig svært at gennemføre.

Prøv dig frem. Måske skal du give den gas med god musik eller en lydbog mens du styrketræner hjemme i stuen. Måske skal du træne med en veninde på FaceTime, så I får set hinanden samtidig med at I får rørt jer.

Råd #2: Find tiden og prioritér træningen

Vi har alle kun 24 timer i døgnet og kun 7 dage om ugen. Og den tid har vi ofte allerede fyldt ud med søvn, arbejde, familieliv og alt muligt andet. Hvis du skal træne, er du derfor nødt til at frigøre noget af den tid.

Kig i din kalender – du kan helt sikkert frigøre to timer om ugen. Træn mens børnene sover, eller giv dit barn gymnastiktøj på og hav en sjov idrætstime, hvor I begge to får brændt noget krudt af og får hygget jer samtidig.

Jeg anbefaler også, at du om søndagen plotter næste uges hjemmetræning i kalenderen, så du ikke løbende skal finde tiden eller diskutere med dig selv, om du bør træne i dag.

Når der står træning i kalenderen, jamen så skal du træne. 😉

 

Råd #3: find dit blå mærke

For at være motiveret til at træne, så skal du have en årsag. Vi har alle vores ´blå mærker´ – der hvor det gør ondt når man trykker.

Eksempelvis at tøjet aldrig sidder så pænt, som du gerne ville have det til at sidde, eller at du konstant har ondt i ryggen. Når du ved præcis, hvorfor træning er vigtig for DIG, så bliver det nemmere at gøre det til en prioritering.

 

Råd #4: hav en plan for din hjemmetræning

Det er ikke nemt at opfinde den dybe tallerken hver eneste gang du gør noget – heller ikke når det gælder træning. Sørg derfor at have en plan for, hvordan du får trænet hele kroppen godt igennem, så du ikke bruger al din energi på at planlægge den næste øvelse.

Her er jeg nødt til lige at gøre lidt reklame for mit eget produkt. Vi har nemlig træningsforløbet AL Online, som er et fire ugers online træningsforløb.

Hver uge får du et nyt træningsprogram, hvor vi sørger for, at du både får trænet hele kroppen igennem og øget dit niveau hver uge. Det giver nemlig gode resultater.

 

Råd #5: bliv ved!

Hvis du har læst mit indlæg om at komme tilbage til træning efter sygdom, så ved du også at det handler om at være vedholdende – ikke om hvor høj intensiteten er.

Du kan sagtens komme i god form, nyde at træne og få en fastere og stærkere krop, men det kræver, at du træner, og at du bliver ved.

Hvis du følger mine fem råd, er jeg helt sikker på, at du får en god start på din hjemmetræning! Og husk: jeg hepper altid på dig!

Ps. Hvis du vil have flere gode træningstips, så synes jeg, du skal skrive dig op til mit nyhedsbrev!

Det koster ikke noget, og du får endda nogle lækre ting med – også ganske gratis.

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...


Bedømmelser

AL Studio

Customer Reviews

Kristine Svendsen 29/12/18

Bedste træningsoplevelse ever<3 Har nu afsluttet mit 4 forløb hos Anna og det har endnu engang været en forrygende oplevelse; arragegementet fra træner og holdkammerater er helt i top og jeg har aldrig været i bedre form. Giver mine varmeste anbefalinger... men pas på, det er stærkt vanedannende;)

Christina Godsk 12/03/20

Google
Jeg er vild med at træne hos dygtige Anna, Esther & Co. i AL Studio! Efter sommerferien starter jeg på mit tredje 5. mdr.-forløb - og det er det bedste, jeg længe har gjort for mig selv! Der er altid den skønneste stemning i studiet, godt sammenhold og fede træninger, der udfordrer og giver sved på panden! Det er alle pengene værd!

Lise Østergaard 05/11/18

Facebook
Jeg har haft stor glæde af at have Anna og Esther som trænere på et bootcamp-hold hos AL Studio! Efter at være startet på forløb i august 2018 har jeg ENDELIG fundet motivationen og modet til at se en større vægttabsrejse/livsstilsændring i øjnene - især efter at have været til Annas fantastiske kostvejledningsforedrag, som følger med i bootcamp-pakken. Når holdene er så små, som de er, bliver det også hurtigt til en fornøjelse fremfor en sur pligt at komme afsted, for ALLE hepper alle, og stemningen er rar og støttende HVER GANG. Jo, træningen er hård (og mega fed!!!), men det hjælper virkelig at træne sammen med nogle totalt søde og seje damer, der alle har samme mål: at blive sundere og gøre noget godt for sig selv � 3 måneder af et 5 måneders forløb er gået, og vægten siger nu -9,4 kg!

Anne Lejbach Jørgesen 28/11/18

Facebook
3 Bootcamps i træk taler sit tydelige sprog - jeg har været MEGET tilfreds med forløbet hos Anna! Både Anna og Esther formår at formidle og undervise med smittende begejstring og teknisk know-how, som gør at man bliver nysgerrig, tryg og “tørstig” efter mere. AL studio er indbegrebet af professionel og detaljeorienteret vejledning, hvor Anna og Esther presser én til grænsen, så man yder det ekstra. Gang på gang er jeg gået fra et træningspas, og har gennemført en øvelse enten hurtigere, eller med tungere vægt, end jeg nogensinde selv ville have præsterer i et ordinært træningscenter. Efter et større vægttab har jeg ved Anna fået en af de største gaver: en genfunden glæde ved træning! Anna har været en fantastisk sparringspartner på flere planer - med en forståelse for et levet liv har vi sammen fundet løsninger, der giver mening i min hverdag, hvilket er én af Annas (mange!) kvaliteter. De varmeste anbefalinger herfra !

Nina Hejlskov 01/12/17

Facebook
Jeg har været på Annas 10 ugers BootCamp forløb i efteråret 17 og været SÅ glad for det. Jeg kunne virkelig mærke en forskel i min krop efter de 10 uger, ikke flere små skavanker hist og her, så kan varmt anbefale AL Studio og Anna. Det er et dejligt sted at komme, Anna er en meget kompetent underviser og der er plads til alle i AL Studio.

Stine Aamose 02/05/19

Google
Byens bedste træningssted - uden tvivl! Udover et vægttab på 10 kg har jeg genfundet glæden ved træning og mødt en masse fantastiske kvinder på holdet. Anna og Esther er super dygtige og ved, hvornår der skal opmuntres, presses og roses. Jeg har trænet i AL studio i et år og kunne nemt tage et år mere i studiet.

Gitte Jæger 10/05/19

Google
Siden januar 2019 har jeg tabt mig +10 kg, er blevet en gladere og stærkere udgave af mig selv og har genfundet glæden ved fysisk træning. Jeg fandt AL Studio via Instagram og ved nu, at alle de succeshistorier om glade klienter, jeg læste der, IKKE er en tilfældighed. Anna Lisths filosofi er enkel, men stærk: ingen quick-fixes via smarte slankekure eller et forbudshelvede her, det handler nemlig om det lange, seje træk! Fokus på ændrede kostvaner og øget fysisk aktivitet betyder færre kalorier ind og flere ud, og så kommer resultaterne stille og roligt. Anna står i spidsen for et hold af kompetente og dedikerede trænere, som altid sørger for udfordrende sessioner i studiet, hvor stemningen er lige så høj som luftfugtigheden, mens vi knokler med dagens øvelser. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb i AL Studio, men pas på: det er stærkt vanedannende!

Karen H 13/05/2020

Trustpilot
ET FANTASTISK STUDIE DER GØR GLAD I LÅGET Jeg er tilmeldt bootcamp m. Esther som træner, og jeg kan ikke se en hverdag uden! Studiet er et fantastisk sted at være, med en virkelig god atmosfære. Der er plads til at grine og have det sjovt. Man får utrolig meget ud af træningen, instrueret af vildt dygtige trænere der giver plads til alle, ser alle og høre på alle! Selvom man ikke har trænet en dag i sit liv kan man sagtens være med! Det er noget man virkelig gerne vil afsted til, og savner når man ikke er afsted. Jeg vil anbefale AL studio til alle, og gør det allerede! Man behøves ikke tøve, bare meld dig til og kom afsted og oplev holdånden, og bagefter har du det SÅ fedt med dig selv!

Mie Nielsen 15/02/20

Trustpilot
AL Studio har hjulpet mig med at finde træningsglæden AL Studio har et trygt træningsmiljø, hvor trænerne støtter og udfordrer den enkelte på eget niveau. De faste små hold giver et godt sammenhold, hvor man støtter og motiverer hinanden. Jeg vil især anbefale Esther som træner.

Maria Humlebæk Liland 16/02/2020

Trustpilot
Super dejligt sted at træne. Altid god stemning og man kommer derfra med en følelse af at man har gjort noget godt for sig selv.