Hjemmetræning: fem tips til at komme i gang

Skrevet af Anna Listh

26. marts 2020

Har du prøvet på at komme i form med hjemmetræning, og er det bare aldrig rigtigt gået som det skulle? Måske har du ikke kunnet finde motivationen til at få trænet, måske kom der hele tiden noget i vejen, og måske kom der bare aldrig resultater.

Det tror jeg der er mange, der kan nikke genkendende til. Men sådan behøver det slet ikke være! Her har jeg samlet fem gode råd til at komme i gang med hjemmetræning, så det både er sjovt og effektivt.

 

Råd #1: Find Den rigtige måde at træne på

Der findes et hav af muligheder for at få motion, men det er vigtigt at mærke efter, hvad DU synes er sjovt.

For hvis din hjemmetræning bare bliver en sur pligt, forsvinder motivationen hurtigt, og så bliver det først rigtig svært at gennemføre.

Prøv dig frem. Måske skal du give den gas med god musik eller en lydbog mens du styrketræner hjemme i stuen. Måske skal du træne med en veninde på FaceTime, så I får set hinanden samtidig med at I får rørt jer.

Råd #2: Find tiden og prioritér træningen

Vi har alle kun 24 timer i døgnet og kun 7 dage om ugen. Og den tid har vi ofte allerede fyldt ud med søvn, arbejde, familieliv og alt muligt andet. Hvis du skal træne, er du derfor nødt til at frigøre noget af den tid.

Kig i din kalender – du kan helt sikkert frigøre to timer om ugen. Træn mens børnene sover, eller giv dit barn gymnastiktøj på og hav en sjov idrætstime, hvor I begge to får brændt noget krudt af og får hygget jer samtidig.

Jeg anbefaler også, at du om søndagen plotter næste uges hjemmetræning i kalenderen, så du ikke løbende skal finde tiden eller diskutere med dig selv, om du bør træne i dag.

Når der står træning i kalenderen, jamen så skal du træne. 😉

 

Råd #3: find dit blå mærke

For at være motiveret til at træne, så skal du have en årsag. Vi har alle vores ´blå mærker´ – der hvor det gør ondt når man trykker.

Eksempelvis at tøjet aldrig sidder så pænt, som du gerne ville have det til at sidde, eller at du konstant har ondt i ryggen. Når du ved præcis, hvorfor træning er vigtig for DIG, så bliver det nemmere at gøre det til en prioritering.

 

Råd #4: hav en plan for din hjemmetræning

Det er ikke nemt at opfinde den dybe tallerken hver eneste gang du gør noget – heller ikke når det gælder træning. Sørg derfor at have en plan for, hvordan du får trænet hele kroppen godt igennem, så du ikke bruger al din energi på at planlægge den næste øvelse.

Her er jeg nødt til lige at gøre lidt reklame for mit eget produkt. Vi har nemlig træningsforløbet AL Online, som er et fire ugers online træningsforløb.

Hver uge får du et nyt træningsprogram, hvor vi sørger for, at du både får trænet hele kroppen igennem og øget dit niveau hver uge. Det giver nemlig gode resultater.

 

Råd #5: bliv ved!

Hvis du har læst mit indlæg om at komme tilbage til træning efter sygdom, så ved du også at det handler om at være vedholdende – ikke om hvor høj intensiteten er.

Du kan sagtens komme i god form, nyde at træne og få en fastere og stærkere krop, men det kræver, at du træner, og at du bliver ved.

Hvis du følger mine fem råd, er jeg helt sikker på, at du får en god start på din hjemmetræning! Og husk: jeg hepper altid på dig!

Ps. Hvis du vil have flere gode træningstips, så synes jeg, du skal skrive dig op til mit nyhedsbrev!

Det koster ikke noget, og du får endda nogle lækre ting med – også ganske gratis.

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...