Sådan undgår du cravings

Skrevet af Anna Listh

15. maj 2020

Kom dine cravings i forkøbet ved at spise gode mellemmåltider

Kender du den her situation: Du spiste aftensmad kl. 18, og så skulle du vaske op, lege med børnene, putte dem i seng, færdiggøre en arbejdsopgave, og nu er klokken 22, og du vil lige slappe af inden du selv skal sove. Du finder lidt chokolade frem, og tænder for din yndlingsserie. Og før du ved af det har du tømt hele skabet for slik og chokolade.

Det er i hvert fald ikke noget, du er alene om. Det, der sker i den type situationer er, at at dit blodsukker er dykket, og dermed blevet ustabilt. Og et ustabilt blodsukker er den direkte vej til cravings.

Hvad er cravings?

Cravings er når du har en så intens lyst til noget, at den lyst er svær at modstå. Det er den voldsomme trang til chokolade, du måske oplever når du har menstruation, eller følelsen af at du bare MÅ. HAVE. SUKKER. NU! når du kommer træt hjem fra arbejde.

Og her er det allermest uretfærdige: Et ustabilt blodsukker udløser cravings, men cravings er også med til at give dig ustabilt blodsukker. Det er skruen uden ende.

Det er ubehageligt at have cravings. De påvirker dit humør, din koncentrationsevne, og sandsynligvis også din vægt negativt. Derfor er det vigtigt at komme dem i forkøbet.

Kom cravings i forkøbet og få et stabilt blodsukker

Når kroppen er i balance har den et stabilt blodsukker. Det stiger når du spiser og falder når du forbrænder den mad du har spist.
Din krop er intelligent, og når den registrerer at dit blodsukker falder, sender den et signal til din hjerne om at spise, så blodsukkeret igen kan komme op på normalniveauet.

Og det er her, det er vigtigt at du prioriterer at få spist. For hvis du ikke spiser nu, vil dit blodsukker falde til et niveau hvor kroppen bliver desperat for at få blodsukkeret op, og det kommer til udtryk som cravings efter hurtige sukkerkilder som chokolade, slik, og sodavand.

Hvordan undgår jeg cravings?

Det vigtigste, du kan gøre for at undgå cravings er at komme dem forkøbet. Det gør du ved at spise jævnligt, så du holder dit blodsukker stabilt. En god tommelfingerregel er, at du skal spise ca. hver tredje time.

Måske har du hørt at det er bedst at droppe mellemmåltider, hvis du vil tabe dig. Det er ikke sandt. Mellemmåltider er netop ofte dem, som redder dig fra at spise al chokoladen, når planen egentlig bare var at slappe lidt af på sofaen efter en lang dag.

Hvad skal jeg spise som mellemmåltid?

Et mellemmåltid skal ikke gøre dig mæt på samme måde som et almindeligt måltid skal. Men det skal give dig noget at stå imod med, så din krop ikke bliver desperat efter at få blodsukkeret op igen.

Min tommelfingerregel er, at et mellemmåltid skal indeholde mellem 150 og 200 kalorier. Jeg har samlet en lille liste med ting, der indeholder 100 kalorier, og så kan du kombinere dem på kryds og tværs, alt efter hvad du har lyst til at spise.

  • En bakke jordbær på 250 gram
  • Halvandet æble af normal størrelse, eller et stort æble
  • 2,5 riskiks (af de almindelige uden chokolade)
  • 1,7 dl skyr
  • 20 g. mandler, hvilket svarer til ca. 18 stk
  • Tre mellemstore gulerødder

styrk de gode vaner med et træningsforløb

Jeg håber, du har fået noget ud af at læse med her.

Hvis du virkelig vil understøtte de gode vaner, kan du faktisk lige nu få fingrene i en rabatkode på 750 kr til vores kommende træningsforløb.
Her får du tre måneder med udviklende træninger af dygtige kvindelige undervisere.
Få fingrene i rabatkoden her.

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...


Bedømmelser

AL Studio

Customer Reviews

Kristine Svendsen 29/12/18

Bedste træningsoplevelse ever<3 Har nu afsluttet mit 4 forløb hos Anna og det har endnu engang været en forrygende oplevelse; arragegementet fra træner og holdkammerater er helt i top og jeg har aldrig været i bedre form. Giver mine varmeste anbefalinger... men pas på, det er stærkt vanedannende;)

Christina Godsk 12/03/20

Google
Jeg er vild med at træne hos dygtige Anna, Esther & Co. i AL Studio! Efter sommerferien starter jeg på mit tredje 5. mdr.-forløb - og det er det bedste, jeg længe har gjort for mig selv! Der er altid den skønneste stemning i studiet, godt sammenhold og fede træninger, der udfordrer og giver sved på panden! Det er alle pengene værd!

Lise Østergaard 05/11/18

Facebook
Jeg har haft stor glæde af at have Anna og Esther som trænere på et bootcamp-hold hos AL Studio! Efter at være startet på forløb i august 2018 har jeg ENDELIG fundet motivationen og modet til at se en større vægttabsrejse/livsstilsændring i øjnene - især efter at have været til Annas fantastiske kostvejledningsforedrag, som følger med i bootcamp-pakken. Når holdene er så små, som de er, bliver det også hurtigt til en fornøjelse fremfor en sur pligt at komme afsted, for ALLE hepper alle, og stemningen er rar og støttende HVER GANG. Jo, træningen er hård (og mega fed!!!), men det hjælper virkelig at træne sammen med nogle totalt søde og seje damer, der alle har samme mål: at blive sundere og gøre noget godt for sig selv � 3 måneder af et 5 måneders forløb er gået, og vægten siger nu -9,4 kg!

Anne Lejbach Jørgesen 28/11/18

Facebook
3 Bootcamps i træk taler sit tydelige sprog - jeg har været MEGET tilfreds med forløbet hos Anna! Både Anna og Esther formår at formidle og undervise med smittende begejstring og teknisk know-how, som gør at man bliver nysgerrig, tryg og “tørstig” efter mere. AL studio er indbegrebet af professionel og detaljeorienteret vejledning, hvor Anna og Esther presser én til grænsen, så man yder det ekstra. Gang på gang er jeg gået fra et træningspas, og har gennemført en øvelse enten hurtigere, eller med tungere vægt, end jeg nogensinde selv ville have præsterer i et ordinært træningscenter. Efter et større vægttab har jeg ved Anna fået en af de største gaver: en genfunden glæde ved træning! Anna har været en fantastisk sparringspartner på flere planer - med en forståelse for et levet liv har vi sammen fundet løsninger, der giver mening i min hverdag, hvilket er én af Annas (mange!) kvaliteter. De varmeste anbefalinger herfra !

Nina Hejlskov 01/12/17

Facebook
Jeg har været på Annas 10 ugers BootCamp forløb i efteråret 17 og været SÅ glad for det. Jeg kunne virkelig mærke en forskel i min krop efter de 10 uger, ikke flere små skavanker hist og her, så kan varmt anbefale AL Studio og Anna. Det er et dejligt sted at komme, Anna er en meget kompetent underviser og der er plads til alle i AL Studio.

Stine Aamose 02/05/19

Google
Byens bedste træningssted - uden tvivl! Udover et vægttab på 10 kg har jeg genfundet glæden ved træning og mødt en masse fantastiske kvinder på holdet. Anna og Esther er super dygtige og ved, hvornår der skal opmuntres, presses og roses. Jeg har trænet i AL studio i et år og kunne nemt tage et år mere i studiet.

Gitte Jæger 10/05/19

Google
Siden januar 2019 har jeg tabt mig +10 kg, er blevet en gladere og stærkere udgave af mig selv og har genfundet glæden ved fysisk træning. Jeg fandt AL Studio via Instagram og ved nu, at alle de succeshistorier om glade klienter, jeg læste der, IKKE er en tilfældighed. Anna Lisths filosofi er enkel, men stærk: ingen quick-fixes via smarte slankekure eller et forbudshelvede her, det handler nemlig om det lange, seje træk! Fokus på ændrede kostvaner og øget fysisk aktivitet betyder færre kalorier ind og flere ud, og så kommer resultaterne stille og roligt. Anna står i spidsen for et hold af kompetente og dedikerede trænere, som altid sørger for udfordrende sessioner i studiet, hvor stemningen er lige så høj som luftfugtigheden, mens vi knokler med dagens øvelser. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb i AL Studio, men pas på: det er stærkt vanedannende!

Karen H 13/05/2020

Trustpilot
ET FANTASTISK STUDIE DER GØR GLAD I LÅGET Jeg er tilmeldt bootcamp m. Esther som træner, og jeg kan ikke se en hverdag uden! Studiet er et fantastisk sted at være, med en virkelig god atmosfære. Der er plads til at grine og have det sjovt. Man får utrolig meget ud af træningen, instrueret af vildt dygtige trænere der giver plads til alle, ser alle og høre på alle! Selvom man ikke har trænet en dag i sit liv kan man sagtens være med! Det er noget man virkelig gerne vil afsted til, og savner når man ikke er afsted. Jeg vil anbefale AL studio til alle, og gør det allerede! Man behøves ikke tøve, bare meld dig til og kom afsted og oplev holdånden, og bagefter har du det SÅ fedt med dig selv!

Mie Nielsen 15/02/20

Trustpilot
AL Studio har hjulpet mig med at finde træningsglæden AL Studio har et trygt træningsmiljø, hvor trænerne støtter og udfordrer den enkelte på eget niveau. De faste små hold giver et godt sammenhold, hvor man støtter og motiverer hinanden. Jeg vil især anbefale Esther som træner.

Maria Humlebæk Liland 16/02/2020

Trustpilot
Super dejligt sted at træne. Altid god stemning og man kommer derfra med en følelse af at man har gjort noget godt for sig selv.