Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Skrevet af Anna Listh

16. juli 2020

Spiser du mere end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder. 

De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere om her – for måske går du rundt og tror det samme om din hverdag, og hvor sundt, du egentlig lever.

 

Overbevisning 1: ”Jeg spiser ikke så meget, og det jeg spiser, er overvejende sundt”

Det er helt sikkert rigtigt for nogle, men alt for ofte oplever jeg, at mine klienter undervurderer hvor mange kalorier, de indtager i løbet af en dag.

Rigtig mange af os går rundt og tror, at alt der er sundt, også automatisk er slankende. Men faktisk er der langt flere kalorier i de fleste fødevarer end du måske lige går og tror.

Og hvis du hver dag er i kalorieoverskud, jamen så tager du på. Også selv om du spiser lækker, sund og nærende mad.

Et eksempel på noget med en masse gode sunde egenskaber, men også med et højt kalorieindhold er den populære avokado. I den spiselige del af en mellemstor avokado er der 275 kalorier.

Du kan sagtens nyde en lækker avokado en gang imellem, men hvis du spiser dem hver dag, kommer du hurtigt i kalorieoverskud, uanset hvor sund og grøn, den er.

 

Hvad kan jeg gøre for at spise færre kalorier?

Hvis du er helt vild med en fødevare, som har et højt kalorieindhold, kan du sagtens blive ved med at spise den ­– du skal bare skrue ned for mængden.

Det kan du gøre ved fx at spise én portion frokost og aftensmad i stedet for to portioner. Eller ved at spise en avokado en gang imellem når du har lyst, i stedet for hver dag.

Overbevisning 2. “Jeg går mange skridt på arbejde og forbrænder derfor en del“

Alt for ofte overvurderer folk effekten af mange skridt på forbrændingskontoen. Hvis du går 8.000 skridt på arbejde hver dag, er de skridt allerede inkluderet i din daglige forbrænding. Din krop er med andre ord vant til at gå de 8.000 skridt om dagen.

Hvis du kommer fra et helt stillesiddende job, hvor du har taget bilen til og fra arbejde, og pludselig går meget mere, så kommer der en lille effekt af de ekstra skridt i begyndelsen. Men lynhurtigt vil din krop vænne sig til den nye hverdag, og du vil sandsynligvis også begynde at spise mere i takt med at du bevæger dig mere.

 

Hvad kan jeg gøre for at bevæge mig mere?

Hvis du vil skrue op for forbrændingen, skal du gøre noget på træningsfronten. Det behøver heldigvis ikke være kedeligt, for der er mange muligheder:

  • Holdsport (fx håndbold, fodbold eller volleyball)
  • Løbeture, eventuelt med god musik eller en podcast i ørerne
  • Styrketræning
  • En blanding af forskellige træningsformer

Det vigtige er, at du vælger en måde at træne på, som du kan lide, og som giver dig noget godt. For hvis træning kun er en sur pligt, så får du svært ved at motivere dig selv til at komme af sted, og så ender det med, at du slet ikke får trænet. Så vælg det, du bedst kan lide, og det som passer bedst med din hverdag.

 

kickstart din træning med en bootcamp hos mig

Hvis du vil godt i gang med at træne, kan jeg anbefale at skrive dig op til en af mine bootcamps, og hvis du skriver dig på venteliste nu, får du 750 kr rabat på det forløb, du gerne vil på.
I AL Studio har vi nemlig tre forskellige bootcamps:

  •  AL Bootcamp er den klassiske bootcamp for alle kvinder, som ønsker en stærkere og sundere krop
  • AL Mor/Barn er vores efterfødselsforløb, hvor du får trænet igennem, mens baby hygger sig på sidelinjen
  • AL Store Piger er en støttende og motiverende bootcamp til dig, som ønsker et vægttab på 15 kg eller derover

Det eneste, du skal gøre for at få fingrene i rabatten er at skrive dig på venteliste lige her. Det er helt uforpligtende.

Jeg glæder mig til at se dig!

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...

Fullbody- eller splitprogram?

Fullbody- eller splitprogram?

Hvis du vil have noget ud af din træning, er det vigtigt at du træner regelmæssigt, og at du sørger for at få trænet hele kroppen. Det kan du gøre ved at træne efter et fullbody- eller splitprogram, som begge sikrer at hele din krop får trænet. Men hvad betyder det...


Bedømmelser

AL Studio

Customer Reviews

Kristine Svendsen 29/12/18

Bedste træningsoplevelse ever<3 Har nu afsluttet mit 4 forløb hos Anna og det har endnu engang været en forrygende oplevelse; arragegementet fra træner og holdkammerater er helt i top og jeg har aldrig været i bedre form. Giver mine varmeste anbefalinger... men pas på, det er stærkt vanedannende;)

Christina Godsk 12/03/20

Google
Jeg er vild med at træne hos dygtige Anna, Esther & Co. i AL Studio! Efter sommerferien starter jeg på mit tredje 5. mdr.-forløb - og det er det bedste, jeg længe har gjort for mig selv! Der er altid den skønneste stemning i studiet, godt sammenhold og fede træninger, der udfordrer og giver sved på panden! Det er alle pengene værd!

Lise Østergaard 05/11/18

Facebook
Jeg har haft stor glæde af at have Anna og Esther som trænere på et bootcamp-hold hos AL Studio! Efter at være startet på forløb i august 2018 har jeg ENDELIG fundet motivationen og modet til at se en større vægttabsrejse/livsstilsændring i øjnene - især efter at have været til Annas fantastiske kostvejledningsforedrag, som følger med i bootcamp-pakken. Når holdene er så små, som de er, bliver det også hurtigt til en fornøjelse fremfor en sur pligt at komme afsted, for ALLE hepper alle, og stemningen er rar og støttende HVER GANG. Jo, træningen er hård (og mega fed!!!), men det hjælper virkelig at træne sammen med nogle totalt søde og seje damer, der alle har samme mål: at blive sundere og gøre noget godt for sig selv � 3 måneder af et 5 måneders forløb er gået, og vægten siger nu -9,4 kg!

Anne Lejbach Jørgesen 28/11/18

Facebook
3 Bootcamps i træk taler sit tydelige sprog - jeg har været MEGET tilfreds med forløbet hos Anna! Både Anna og Esther formår at formidle og undervise med smittende begejstring og teknisk know-how, som gør at man bliver nysgerrig, tryg og “tørstig” efter mere. AL studio er indbegrebet af professionel og detaljeorienteret vejledning, hvor Anna og Esther presser én til grænsen, så man yder det ekstra. Gang på gang er jeg gået fra et træningspas, og har gennemført en øvelse enten hurtigere, eller med tungere vægt, end jeg nogensinde selv ville have præsterer i et ordinært træningscenter. Efter et større vægttab har jeg ved Anna fået en af de største gaver: en genfunden glæde ved træning! Anna har været en fantastisk sparringspartner på flere planer - med en forståelse for et levet liv har vi sammen fundet løsninger, der giver mening i min hverdag, hvilket er én af Annas (mange!) kvaliteter. De varmeste anbefalinger herfra !

Nina Hejlskov 01/12/17

Facebook
Jeg har været på Annas 10 ugers BootCamp forløb i efteråret 17 og været SÅ glad for det. Jeg kunne virkelig mærke en forskel i min krop efter de 10 uger, ikke flere små skavanker hist og her, så kan varmt anbefale AL Studio og Anna. Det er et dejligt sted at komme, Anna er en meget kompetent underviser og der er plads til alle i AL Studio.

Stine Aamose 02/05/19

Google
Byens bedste træningssted - uden tvivl! Udover et vægttab på 10 kg har jeg genfundet glæden ved træning og mødt en masse fantastiske kvinder på holdet. Anna og Esther er super dygtige og ved, hvornår der skal opmuntres, presses og roses. Jeg har trænet i AL studio i et år og kunne nemt tage et år mere i studiet.

Gitte Jæger 10/05/19

Google
Siden januar 2019 har jeg tabt mig +10 kg, er blevet en gladere og stærkere udgave af mig selv og har genfundet glæden ved fysisk træning. Jeg fandt AL Studio via Instagram og ved nu, at alle de succeshistorier om glade klienter, jeg læste der, IKKE er en tilfældighed. Anna Lisths filosofi er enkel, men stærk: ingen quick-fixes via smarte slankekure eller et forbudshelvede her, det handler nemlig om det lange, seje træk! Fokus på ændrede kostvaner og øget fysisk aktivitet betyder færre kalorier ind og flere ud, og så kommer resultaterne stille og roligt. Anna står i spidsen for et hold af kompetente og dedikerede trænere, som altid sørger for udfordrende sessioner i studiet, hvor stemningen er lige så høj som luftfugtigheden, mens vi knokler med dagens øvelser. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb i AL Studio, men pas på: det er stærkt vanedannende!

Karen H 13/05/2020

Trustpilot
ET FANTASTISK STUDIE DER GØR GLAD I LÅGET Jeg er tilmeldt bootcamp m. Esther som træner, og jeg kan ikke se en hverdag uden! Studiet er et fantastisk sted at være, med en virkelig god atmosfære. Der er plads til at grine og have det sjovt. Man får utrolig meget ud af træningen, instrueret af vildt dygtige trænere der giver plads til alle, ser alle og høre på alle! Selvom man ikke har trænet en dag i sit liv kan man sagtens være med! Det er noget man virkelig gerne vil afsted til, og savner når man ikke er afsted. Jeg vil anbefale AL studio til alle, og gør det allerede! Man behøves ikke tøve, bare meld dig til og kom afsted og oplev holdånden, og bagefter har du det SÅ fedt med dig selv!

Mie Nielsen 15/02/20

Trustpilot
AL Studio har hjulpet mig med at finde træningsglæden AL Studio har et trygt træningsmiljø, hvor trænerne støtter og udfordrer den enkelte på eget niveau. De faste små hold giver et godt sammenhold, hvor man støtter og motiverer hinanden. Jeg vil især anbefale Esther som træner.

Maria Humlebæk Liland 16/02/2020

Trustpilot
Super dejligt sted at træne. Altid god stemning og man kommer derfra med en følelse af at man har gjort noget godt for sig selv.