Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Skrevet af Anna Listh

16. juli 2020

Spiser du mere end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder. 

De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere om her – for måske går du rundt og tror det samme om din hverdag, og hvor sundt, du egentlig lever.

 

Overbevisning 1: ”Jeg spiser ikke så meget, og det jeg spiser, er overvejende sundt”

Det er helt sikkert rigtigt for nogle, men alt for ofte oplever jeg, at mine klienter undervurderer hvor mange kalorier, de indtager i løbet af en dag.

Rigtig mange af os går rundt og tror, at alt der er sundt, også automatisk er slankende. Men faktisk er der langt flere kalorier i de fleste fødevarer end du måske lige går og tror.

Og hvis du hver dag er i kalorieoverskud, jamen så tager du på. Også selv om du spiser lækker, sund og nærende mad.

Et eksempel på noget med en masse gode sunde egenskaber, men også med et højt kalorieindhold er den populære avokado. I den spiselige del af en mellemstor avokado er der 275 kalorier.

Du kan sagtens nyde en lækker avokado en gang imellem, men hvis du spiser dem hver dag, kommer du hurtigt i kalorieoverskud, uanset hvor sund og grøn, den er.

 

Hvad kan jeg gøre for at spise færre kalorier?

Hvis du er helt vild med en fødevare, som har et højt kalorieindhold, kan du sagtens blive ved med at spise den ­– du skal bare skrue ned for mængden.

Det kan du gøre ved fx at spise én portion frokost og aftensmad i stedet for to portioner. Eller ved at spise en avokado en gang imellem når du har lyst, i stedet for hver dag.

Overbevisning 2. “Jeg går mange skridt på arbejde og forbrænder derfor en del“

Alt for ofte overvurderer folk effekten af mange skridt på forbrændingskontoen. Hvis du går 8.000 skridt på arbejde hver dag, er de skridt allerede inkluderet i din daglige forbrænding. Din krop er med andre ord vant til at gå de 8.000 skridt om dagen.

Hvis du kommer fra et helt stillesiddende job, hvor du har taget bilen til og fra arbejde, og pludselig går meget mere, så kommer der en lille effekt af de ekstra skridt i begyndelsen. Men lynhurtigt vil din krop vænne sig til den nye hverdag, og du vil sandsynligvis også begynde at spise mere i takt med at du bevæger dig mere.

 

Hvad kan jeg gøre for at bevæge mig mere?

Hvis du vil skrue op for forbrændingen, skal du gøre noget på træningsfronten. Det behøver heldigvis ikke være kedeligt, for der er mange muligheder:

  • Holdsport (fx håndbold, fodbold eller volleyball)
  • Løbeture, eventuelt med god musik eller en podcast i ørerne
  • Styrketræning
  • En blanding af forskellige træningsformer

Det vigtige er, at du vælger en måde at træne på, som du kan lide, og som giver dig noget godt. For hvis træning kun er en sur pligt, så får du svært ved at motivere dig selv til at komme af sted, og så ender det med, at du slet ikke får trænet. Så vælg det, du bedst kan lide, og det som passer bedst med din hverdag.

 

kickstart din træning med en bootcamp hos mig

Hvis du vil godt i gang med at træne, kan jeg anbefale at skrive dig op til en af mine bootcamps, og hvis du skriver dig på venteliste nu, får du 750 kr rabat på det forløb, du gerne vil på.
I AL Studio har vi nemlig tre forskellige bootcamps:

  •  AL Bootcamp er den klassiske bootcamp for alle kvinder, som ønsker en stærkere og sundere krop
  • AL Mor/Barn er vores efterfødselsforløb, hvor du får trænet igennem, mens baby hygger sig på sidelinjen
  • AL Store Piger er en støttende og motiverende bootcamp til dig, som ønsker et vægttab på 15 kg eller derover

Det eneste, du skal gøre for at få fingrene i rabatten er at skrive dig på venteliste lige her. Det er helt uforpligtende.

Jeg glæder mig til at se dig!

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...

Fullbody- eller splitprogram?

Fullbody- eller splitprogram?

Hvis du vil have noget ud af din træning, er det vigtigt at du træner regelmæssigt, og at du sørger for at få trænet hele kroppen. Det kan du gøre ved at træne efter et fullbody- eller splitprogram, som begge sikrer at hele din krop får trænet. Men hvad betyder det...