Superset: spar tid og træn effektivt

Skrevet af Anna Listh

1. juni 2020

Superset: spar tid med din træning, uden at gå glip af resultaterne

Det lyder måske for godt til at være sandt når jeg skriver at du både kan spare tid og øge effektiviteten af din træning med superset-øvelser. Men den er god nok.

Uanset om du er er kommet for sent ud af døren, mangler tid til at træne eller om du bare vil have lidt ekstra variation i din nuværende træning, kan superset være en rigtig god løsning for at nå mere træning på kort tid. 

Superset er en rigtig effektiv måde at få trænet alle dine muskelgrupper grundigt, på en måde hvor du samtidig får nok genoptræningstid til de enkelte muskler.

Hvad er superset?

Kort sagt betyder superset at du skifter mellem to forskellige øvelser uden at holde pause imellem. De øvelser, du sammensætter, skal træne forskellige muskelgrupper, og pointen er så, at du hviler den ene muskelgruppe mens du træner den anden.

For eksempel kan du sammensætte et superset af armbøjninger og mavebøjninger. Det foregår sådan her:

  • Du træner et set armbøjninger (fx 10 stk)
  • I stedet for at holde pause og lade dine arme restituere efter settet, træner du nu et set mavebøjninger
  • Først nu holder du en pause

Med andre ord sparer du halvdelen af pauserne væk, men fordi du skifter mellem at træne forskellige muskelgrupper, får dine muskler alligevel tid til at restituere.

 

Hvorfor skal jeg træne superset?

Der er mange gode grunde til at træne superset. Måske vil du gerne spare tid. Måske kunne du godt tænke dig at skrue op for intensiteten i din træning, og måske synes du det ville være sjovt at finde på gode måder at få forskellige øvelser til at hænge sammen. Uanset hvad, er der rigtig mange fordele ved superset-træning.

  • Du bruger din træningstid mere effektivt, fordi du holder færre pauser, men stadig giver dine muskler tid til at restituere mellem set
  • Du får pulsen op, og får dermed også lidt konditionstræning med
  • Du kan gennemføre din træning på kortere tid, eller du kan klemme ekstra træning ned i dit normale træningspas

Superset og Time Under Tension

Hvis du har læst mit indlæg om Time Under Tension undrer du dig måske over, at jeg nu anbefaler det helt modsatte. For Time Under Tension handler om at få mere ud af øvelserne ved at udføre dem langsommere, og nu taler jeg pludselig om at spare tid og gøre det hele hurtigere.

Jeg forstår godt, hvis du er forvirret. Men Time Under Tension handler om at øge effektiviteten af den enkelte øvelse ved at gøre den langsommere. Og Superset handler om at øge effektiviteten af hele træningssettet ved at gå direkte fra den ene øvelse til den næste uden at holde pause.

De to tilgange kan faktisk kombineres. Så får du dobbelt op på effektivitet!
For at gøre det, skal du bare følge fremgangsmåden for Time Under Tension, og når du så har lavet fx 10 squats, så går du direkte videre til den næste øvelse uden at holde pause.

Skal du træne superset? Jeg lover at det både er hårdt og sjovt!

Ps. Hvis du har fået blod på tanden, og virkelig vil kickstarte din træning, så har du muligheden for at spare 750 kr på vores populære AL Bootcamp!

Læs mere om forløbet og få fingrene i rabatten her.

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...


Bedømmelser

AL Studio

Customer Reviews

Kristine Svendsen 29/12/18

Bedste træningsoplevelse ever<3 Har nu afsluttet mit 4 forløb hos Anna og det har endnu engang været en forrygende oplevelse; arragegementet fra træner og holdkammerater er helt i top og jeg har aldrig været i bedre form. Giver mine varmeste anbefalinger... men pas på, det er stærkt vanedannende;)

Christina Godsk 12/03/20

Google
Jeg er vild med at træne hos dygtige Anna, Esther & Co. i AL Studio! Efter sommerferien starter jeg på mit tredje 5. mdr.-forløb - og det er det bedste, jeg længe har gjort for mig selv! Der er altid den skønneste stemning i studiet, godt sammenhold og fede træninger, der udfordrer og giver sved på panden! Det er alle pengene værd!

Lise Østergaard 05/11/18

Facebook
Jeg har haft stor glæde af at have Anna og Esther som trænere på et bootcamp-hold hos AL Studio! Efter at være startet på forløb i august 2018 har jeg ENDELIG fundet motivationen og modet til at se en større vægttabsrejse/livsstilsændring i øjnene - især efter at have været til Annas fantastiske kostvejledningsforedrag, som følger med i bootcamp-pakken. Når holdene er så små, som de er, bliver det også hurtigt til en fornøjelse fremfor en sur pligt at komme afsted, for ALLE hepper alle, og stemningen er rar og støttende HVER GANG. Jo, træningen er hård (og mega fed!!!), men det hjælper virkelig at træne sammen med nogle totalt søde og seje damer, der alle har samme mål: at blive sundere og gøre noget godt for sig selv � 3 måneder af et 5 måneders forløb er gået, og vægten siger nu -9,4 kg!

Anne Lejbach Jørgesen 28/11/18

Facebook
3 Bootcamps i træk taler sit tydelige sprog - jeg har været MEGET tilfreds med forløbet hos Anna! Både Anna og Esther formår at formidle og undervise med smittende begejstring og teknisk know-how, som gør at man bliver nysgerrig, tryg og “tørstig” efter mere. AL studio er indbegrebet af professionel og detaljeorienteret vejledning, hvor Anna og Esther presser én til grænsen, så man yder det ekstra. Gang på gang er jeg gået fra et træningspas, og har gennemført en øvelse enten hurtigere, eller med tungere vægt, end jeg nogensinde selv ville have præsterer i et ordinært træningscenter. Efter et større vægttab har jeg ved Anna fået en af de største gaver: en genfunden glæde ved træning! Anna har været en fantastisk sparringspartner på flere planer - med en forståelse for et levet liv har vi sammen fundet løsninger, der giver mening i min hverdag, hvilket er én af Annas (mange!) kvaliteter. De varmeste anbefalinger herfra !

Nina Hejlskov 01/12/17

Facebook
Jeg har været på Annas 10 ugers BootCamp forløb i efteråret 17 og været SÅ glad for det. Jeg kunne virkelig mærke en forskel i min krop efter de 10 uger, ikke flere små skavanker hist og her, så kan varmt anbefale AL Studio og Anna. Det er et dejligt sted at komme, Anna er en meget kompetent underviser og der er plads til alle i AL Studio.

Stine Aamose 02/05/19

Google
Byens bedste træningssted - uden tvivl! Udover et vægttab på 10 kg har jeg genfundet glæden ved træning og mødt en masse fantastiske kvinder på holdet. Anna og Esther er super dygtige og ved, hvornår der skal opmuntres, presses og roses. Jeg har trænet i AL studio i et år og kunne nemt tage et år mere i studiet.

Gitte Jæger 10/05/19

Google
Siden januar 2019 har jeg tabt mig +10 kg, er blevet en gladere og stærkere udgave af mig selv og har genfundet glæden ved fysisk træning. Jeg fandt AL Studio via Instagram og ved nu, at alle de succeshistorier om glade klienter, jeg læste der, IKKE er en tilfældighed. Anna Lisths filosofi er enkel, men stærk: ingen quick-fixes via smarte slankekure eller et forbudshelvede her, det handler nemlig om det lange, seje træk! Fokus på ændrede kostvaner og øget fysisk aktivitet betyder færre kalorier ind og flere ud, og så kommer resultaterne stille og roligt. Anna står i spidsen for et hold af kompetente og dedikerede trænere, som altid sørger for udfordrende sessioner i studiet, hvor stemningen er lige så høj som luftfugtigheden, mens vi knokler med dagens øvelser. Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb i AL Studio, men pas på: det er stærkt vanedannende!

Karen H 13/05/2020

Trustpilot
ET FANTASTISK STUDIE DER GØR GLAD I LÅGET Jeg er tilmeldt bootcamp m. Esther som træner, og jeg kan ikke se en hverdag uden! Studiet er et fantastisk sted at være, med en virkelig god atmosfære. Der er plads til at grine og have det sjovt. Man får utrolig meget ud af træningen, instrueret af vildt dygtige trænere der giver plads til alle, ser alle og høre på alle! Selvom man ikke har trænet en dag i sit liv kan man sagtens være med! Det er noget man virkelig gerne vil afsted til, og savner når man ikke er afsted. Jeg vil anbefale AL studio til alle, og gør det allerede! Man behøves ikke tøve, bare meld dig til og kom afsted og oplev holdånden, og bagefter har du det SÅ fedt med dig selv!

Mie Nielsen 15/02/20

Trustpilot
AL Studio har hjulpet mig med at finde træningsglæden AL Studio har et trygt træningsmiljø, hvor trænerne støtter og udfordrer den enkelte på eget niveau. De faste små hold giver et godt sammenhold, hvor man støtter og motiverer hinanden. Jeg vil især anbefale Esther som træner.

Maria Humlebæk Liland 16/02/2020

Trustpilot
Super dejligt sted at træne. Altid god stemning og man kommer derfra med en følelse af at man har gjort noget godt for sig selv.