Superset: spar tid og træn effektivt

Skrevet af Anna Listh

1. juni 2020

Superset: spar tid med din træning, uden at gå glip af resultaterne

Det lyder måske for godt til at være sandt når jeg skriver at du både kan spare tid og øge effektiviteten af din træning med superset-øvelser. Men den er god nok.

Uanset om du er er kommet for sent ud af døren, mangler tid til at træne eller om du bare vil have lidt ekstra variation i din nuværende træning, kan superset være en rigtig god løsning for at nå mere træning på kort tid. 

Superset er en rigtig effektiv måde at få trænet alle dine muskelgrupper grundigt, på en måde hvor du samtidig får nok genoptræningstid til de enkelte muskler.

Hvad er superset?

Kort sagt betyder superset at du skifter mellem to forskellige øvelser uden at holde pause imellem. De øvelser, du sammensætter, skal træne forskellige muskelgrupper, og pointen er så, at du hviler den ene muskelgruppe mens du træner den anden.

For eksempel kan du sammensætte et superset af armbøjninger og mavebøjninger. Det foregår sådan her:

  • Du træner et set armbøjninger (fx 10 stk)
  • I stedet for at holde pause og lade dine arme restituere efter settet, træner du nu et set mavebøjninger
  • Først nu holder du en pause

Med andre ord sparer du halvdelen af pauserne væk, men fordi du skifter mellem at træne forskellige muskelgrupper, får dine muskler alligevel tid til at restituere.

 

Hvorfor skal jeg træne superset?

Der er mange gode grunde til at træne superset. Måske vil du gerne spare tid. Måske kunne du godt tænke dig at skrue op for intensiteten i din træning, og måske synes du det ville være sjovt at finde på gode måder at få forskellige øvelser til at hænge sammen. Uanset hvad, er der rigtig mange fordele ved superset-træning.

  • Du bruger din træningstid mere effektivt, fordi du holder færre pauser, men stadig giver dine muskler tid til at restituere mellem set
  • Du får pulsen op, og får dermed også lidt konditionstræning med
  • Du kan gennemføre din træning på kortere tid, eller du kan klemme ekstra træning ned i dit normale træningspas

Superset og Time Under Tension

Hvis du har læst mit indlæg om Time Under Tension undrer du dig måske over, at jeg nu anbefaler det helt modsatte. For Time Under Tension handler om at få mere ud af øvelserne ved at udføre dem langsommere, og nu taler jeg pludselig om at spare tid og gøre det hele hurtigere.

Jeg forstår godt, hvis du er forvirret. Men Time Under Tension handler om at øge effektiviteten af den enkelte øvelse ved at gøre den langsommere. Og Superset handler om at øge effektiviteten af hele træningssettet ved at gå direkte fra den ene øvelse til den næste uden at holde pause.

De to tilgange kan faktisk kombineres. Så får du dobbelt op på effektivitet!
For at gøre det, skal du bare følge fremgangsmåden for Time Under Tension, og når du så har lavet fx 10 squats, så går du direkte videre til den næste øvelse uden at holde pause.

Skal du træne superset? Jeg lover at det både er hårdt og sjovt!

Ps. Hvis du har fået blod på tanden, og virkelig vil kickstarte din træning, så har du muligheden for at spare 750 kr på vores populære AL Bootcamp!

Læs mere om forløbet og få fingrene i rabatten her.

 

Få mit effektive hjemmetræningsprogram direkte i din indbakke

Gør som 7200 andre kvinder, og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så kvitterer jeg med at sende dig et effektivt hjemmetræningsprogram, som kickstarter din træning.

følg mig

Følg mig på mine sociale medier hvor jeg deler ud af min viden om optimering af træning, vanebrydning og kost.
Jeg deler også ud af mit liv med min kone Ida og datter Luna.

 

Relateret blogindlæg

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

Tiny gains: 1 % forbedring giver store resultater!

  Kender du det her: du beslutter dig for, at du vil ændre livsstil, og at ændringen skal ske NU? Og kender du det, at du så opsætter en række regler for din nye livsstil ud fra hvad du har hørt virker bedst (starte hver dag med en grøntsagsjuice, kun spise salat...

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

Spiser du mere og motionerer mindre end du tror?

I løbet af de mange år, jeg har arbejdet som personlig træner, har jeg oplevet at rigtig mange af mine klienter spænder ben for deres eget vægttab. Det er især to overbevisninger, der går igen for rigtig mange kvinder.  De to overbevisninger vil jeg fortælle lidt mere...

BMI er l***

BMI er l***

Har du nogensinde bekymret dig om din vægt fordi du har fået at vide at dit BMI var for højt? Eller har du været bange for at få et højt BMI fordi du altid har fået at vide at det er usundt? Så kan jeg berolige dig. For det er slet ikke dit BMI, der afgør, hvor sund...